Falköga startades inte för att bli ännu en vanlig byrå inom redovisning, revision och företagsrådgivning

Utan för att bli en pionjär inom branschen genom att utmana traditionella idéer och arbetssätt. Vi hade med andra ord höga ambitioner redan från dag 1.  Falköga präglas av vår starka servicekultur för dom som anlitar oss. Vårt engagemang gör skillnad och vår proaktivitet gör att vi ligger steget före.

Falkögas mål är att bli “mer än ett företag”

Följ allt spännande som händer kring Falköga på sociala medier

Om oss

Team Falköga

Carl-Magnus Falk, VD, företagsrådgivare och Auktoriserad revisor . Läs mer, klicka här

Vem är du?  

Carl-Magnus Falk heter jag. Söderkis som sadlade om till revisor efter tio år som kock och köksmästare. Jag grundade Falköga i vintras. Efter sex år på Parameter Revision, där jag fick erfarenhet av många olika branscher, behövde jag pröva mina vingar. Jag känner starkt engagemang för småföretagare och deras förutsättningar. Förra året deltog jag t ex i opinionen mot förslaget om försämring av 3:12-reglerna. Jag gjorde också en gratis Excelmodell, 3:12 Modellen, som hjälper företagare att fördela lön och utdelning. Jag blev omskriven för det här i bl a tidningen Entreprenör. Ni kan läsa artiklarna HÄR   

 Hur känner du för att jobba på Falköga?

 Det är fantastiskt att på så kort tid ha fått förtroende av så många, och det är häftigt att kunna anställa och skapa arbetstillfällen. Jag har helt klart fått bekräftat att jag är en entreprenör. Även när det är mycket att göra så får jag energi av mina samarbetspartners, av känslan att göra skillnad. Jag brinner verkligen för småföretagare och nu har jag möjlighet att fullt ut göra mitt bästa. Vi är en liten stab nu som kommer vara både stabil och engagerad, och ge utrymme för ännu fler uppdrag.  

 Vad har du för drömmar och ambitioner för ditt fortsatta yrkesliv?

Min vision är att Falköga ska växa och bli 125 anställda. Att den kultur som redan börjat byggas ska frodas, bli etablerad och attraktiv. Vår grund är engagemang och proaktivitet. Jag vill att mina medarbetare ska brinna för det här också, och att våra kunder (som jag föredrar att kalla samarbetspartners) ska märka det tydligt. Jag älskar när människor möts och nätverkar och Falköga ska vara en plattform för det. Jag vill förändra branschen! Falköga ska vara mer än ett företag. För egen del kommer jag utöver att leda företaget, fokusera på företagsrådgivning. Jag kommer fortsätta utveckla Excelmodeller för att hjälpa entreprenörer. Falköga kommer ta mig till nya platser, och jag är både stolt och tacksam.  

Masano Eckerblad, Redovisningsassistent Läs mer, klicka här

Vem är du? 

Jag heter Masano och har studerat redovisning på Frans Schartaus Handelsinstitut. Jag har erfarenhet från att arbeta på byråer med bokföring inom EU-handel, IT-konsultbransch, bygg- och restaurangbransch mm.  

Från början kommer jag från Japan där jag studerade litteratur, därefter jobbade jag som månadsmagasinredaktör i Tokyo. Jag ser många gemensamma saker inom redovisning och publicistik. Det krävs att man jobbar noggrant, det finns utsatta deadlines och ibland måste man jobba övertid osv. Så jag känner mig väldigt hemma med den här arbetsstilen.  

Idag arbetar jag som heltidsanställd på Falköga. Men när jag kom till Sverige startade jag först eget företag och jobbade med bl a kulturprojekt. Det var inte lätt att driva affärer själv så jag gav upp det. Jag önskar att jag hade träffat min chef Carl-Magnus på den tiden. Då skulle jag kunnat få bra rådgivning… I alla fall tycker jag att det är så spännande i Sverige för att alla har möjlighet att starta egen verksamhet och chans att lyckas.  

Hur känner du för att jobba på Falköga? 

Det känns lärorikt och roligt att kunna jobba med olika typer av kunder och bolagsformer här. Och jag känner att det finns härlig energi, nya idéer och positiv atmosfär här. Jag är så tacksam att ha trevliga, hjälpsamma och duktiga medarbetare.   

Vår chef Carl-Magnus bygger en ny modell av byrå och jag kommer få svar på många funderingar jag haft på mina tidigare jobb på andra byråer. Jag är glad att jag har hamnat här! 

  Vad har du för drömmar och ambitioner för ditt fortsatta yrkesliv? 

Utveckla mig vidare, bygga på min erfarenhet. Jag vill kunna alla moment inom redovisning och bli ännu mer självgående. Så småningom gärna mer kundkontakt! Just nu ser jag bara mig själv arbeta på Falköga. Jag tänker fortsätta att växa tillsammans med företaget och bli ett ankare inom redovisning. Kan jag på något sätt dra nytta av min bakgrund och språkkunskaper så är det bara roligt! Kanske får jag vara med och hjälpa några japanska företag. 

Julia Gajeva, redovisningsassistent Läs mer, klicka här

Vem är du? 

  Jag heter Julia och under de senaste åren har jag spenderat mycket tid med att studera företagsekonomi på Gävle högskola för att detta är mitt intresse och passion. Tidigare har jag även jobbat med service, försäljning och barnpassning. Jag har fått erfarenhet inom redovisning på en praktikplats där jag var ekonomiassistent, på en redovisningsbyrå där jag jobbade som redovisningsekonom (sommarvikarie) samt genom engagemang i en bostadsrättsförening där är jag ansvarig för ekonomi. Om mig, som person, kan jag säga att jag är ansvarstagande och utåtriktad med gott ekonomiskt sinne och koll på detaljerna som är så viktiga vid arbetet med redovisning. Jag är även ambitiös och positiv till min natur och jobbar efter inställningen att allt går att lösa. Mycket av min privata tid går åt till min familj. Jag tycker om att träna både styrketräning och kondition, resa och läsa inspirerande böcker.  

  Hur känner du för att jobba på Falköga? 

 Det känns så spännande att börja jobba på företaget som utvecklas och växer så fort. Carl-Magnus och Chris har lyckats skapa väldigt positiv stämning på arbetsplatsen, de bryr sig om sina nya kollegor och har massor av intressanta och innovativa idéer. Jag tror på Falköga och vill gärna vara en del av företagets fortsatta utvecklingsresa.  

 Vad har du för drömmar och ambitioner för ditt fortsatta yrkesliv? 

  Jag tycker om att lära nya saker och därför är det viktigt för mig med utvecklingsmöjligheter i företaget. Jag är inte rädd för nya arbetsuppgifter och skulle vilja bredda mig inom min yrkesroll i framtiden. Drömmen är att kunna hjälpa kunder med alla möjliga problem inom redovisning, dvs bli självständig redovisningsekonom i vars händer kunder känner sig trygga och säkra. Jag upplever att på Falköga finns det potential för utveckling inte bara inom redovisning, men även i marknadsföring och webbutveckling.  

  

 

 

Johanna Edvinsson, Redovisningsassistent Läs mer, klicka här

Vem är du?

Mitt namn är Johanna Edvinsson och jag har nyss påbörjat min treåriga utbildning på Stockholms Universitet med inriktning företagsekonomi. Under mina 19 år har jag provat på flera olika yrkesroller och går alltid med en inställning att ingenting är omöjligt. Men förutom att vara en driven ambitiös student värdesätter jag mycket tid med vänner och familj. Allra bäst mår jag ute på sjön i den södra delen av Stockholms härliga skärgård.

Hur känner du för att jobba på Falköga?

Falköga är helt underbart! Att få den här möjligheten att utöva mina kunskaper rent praktiskt är väldigt roligt. Jag är i upplärningsfasen utav yrket men jag är enormt tacksam för att Calle valt att ta mig under hans vingar. En bättre motivation och förebild är svårt att hitta.

Vad har du för drömmar och ambitioner för ditt fortsatta yrkesliv?

Mina mål och ambitioner är enormt höga. Utbildningen lägger stor grund för mitt framtida yrkesliv, något som är både otroligt spännande men lite skrämmande. Exakt vad jag kommer att välja som fokusämne är fortfarande under utveckling. Men jag vet att jag alltid kommer ha Calle bakom mig som stöttar oavsett hur jag väljer att göra, men jag långt ifrån klar med Falköga!

 

Frida Löwstedt, Auktoriserad redovisningskonsult
Olivia Björner, Webbadministratör Läs mer, klicka här

Olivia var med från starten och började redan i december 2018 att starta upp Falkögas webbsidor. Hon förstod tidigt att Carl-Magnus var en kreativ, driven och mycket ovanlig revisor. I uppstarten av Falköga jobbade de två tillsammans med webbplatsen maniskt, det blev många långa pass! Grädden på moset var dessutom att Olivia jobbade hemifrån Carl-Magnus vardagsrum hela denna period.

Tre frågor till Olivia:

Vem är du?

Jag har varit en liten hemlig gestalt som figurerat inom Falköga. Men nu i och med SharePoint-lösningen som jag varit med och startat upp så börjar fler och fler undra vem den där Olivia är. Jag är en tjej på 18 år som håller på med så många olika intressen samtidigt att folk måste tro jag har en identitetskris. Webbutveckling + teater + brädspel = en Olivia

Hur känner du för att jobba på Falköga?

Genom Falköga har jag ständigt utvecklats och lärt mig nya saker. Att ha fått vara med i uppstarten av ett nytt företag har varit fantastiskt spännande men också tufft. Deadlines som varit tighta och en arbetstakt som alltid måste ligga på topp. Det är verkligheten för småföretagare och det är också en stor anledning till varför Falköga bildades. Entreprenörskap är något jag brinner för. Att förverkliga sig själv genom en idé som man utvecklar är häftigt. Jag ser mig själv som en entreprenör och det här inspirerar mig till att kanske själv starta eget när jag blir äldre.

Jaså, vad har du för drömmar och ambitioner för ditt fortsatta yrkesliv?

Jag vill öppna en egen teater när jag blir riktigt gammal och vara en kulturtant som skakar om dagens teaterkultur. Innan dess vill jag få så många olika erfarenheter av olika yrken jag bara kan. Dessutom vill jag driva några mindre projekt inom marknadsföring och andra områden i framtiden. Falköga låter mig utvecklas inom webbutveckling vilket jag verkligen ser som något positivt.

Julia Vahlström, Vd-assistent Läs mer, klicka här

Vem är du?

Julia heter jag och jag är en person som har lång erfarenhet av service och administration. Jag har arbetat inom många branscher med allt ifrån restaurang, hälsa och friskvård till import av livsmedel. Genom min yrkesmässiga bakgrund tillsammans med mitt stora fritidsintresse, hästar, så har jag blivit väldigt bra på att sträva mot ordning och reda och effektivisera arbetssätt. Jag drivs av att hjälpa andra människor effektivisera och ser alltid nya möjligheter i vardagen.
Utöver hästarna på min fritid är det familjeliv med många olika aktiviteter på schemat.

Hur känner du för att jobba på Falköga?

Det känns väldigt spännande att få vara med på Falkögas resa. Att kunna bidra med mina erfarenheter och framförallt få möjligheten att arbeta nära vår otroligt drivna VD Carl-Magnus och teamet som idag finns på Falköga känns oerhört inspirerande. Jag ser egentligen inga begränsningar i bolagets utveckling.

Vad har du för drömmar och ambitioner för ditt fortsatta yrkesliv?

Det är viktigt för mig att ha ett arbete där jag alltid fortsätter att utvecklas. Det kan både vara på det personliga planet likväl som kompetensmässigt. Jag tror att jag kommer att få vara med och bygga upp en funktion inom bolaget som gör att administrationen ska vara så enkel som möjligt för att alla ska kunna fokusera på det de är bäst på.

 

Chris Lundberg, koordinator Läs mer, klicka här

Vem är du?

Jag är Chris – legitimerad läkare som nu arbetar på Falköga. Min CV är närmast regnbågsbrokig och jag har utöver erfarenhet från vården som både läkare och undersköterska, jobbat i butik, som mediebevakare, sekreterare, inom ideella sektorn som chef med personalansvar mm. Jag gillar både pyssel och vedhuggning, är passionerat intresserad av evolutionsteori, tågluffar helst och har blivit fotbollsbiten på sistone. Jag älskar också klättring och är aktiv som klätterinstruktör i Nacka.   

 Hur känner du för att jobba på Falköga?

Det är en spännande och intensiv resa! När jag har följt Carl-Magnus karriär, så har jag faktiskt slagits av likheterna med läkaryrket. Att ha en klient som man nästan vill göra allt för – och samtidigt balansera ett samhällsansvar, vilket blir särskilt tydligt inom revisionsområdet. Jag känner starkt för småföretagare och de många, ofta svåra, beslut som måste tas. Det är livet på allvar och det är viktigt att få bra stöd. Ekonomi är kul. Det finns något vilsamt med att det går att få allt exakt, vilket är närmast en omöjlighet inom medicinen.   

Vad har du för drömmar och ambitioner för ditt fortsatta yrkesliv?

Fortsätta vara en nyckelperson i Falköga. Jag tycker om att ha en pedagogisk roll och när jag får vara med och fixa och bidra till att medarbetare trivs. Men jag är också lagd åt språk så jag håller gärna på med texter och korrektur. (Därav att Calle kallar mig Falkögas språkguru). På lång sikt är det en dröm att kunna förena medicin, evolutionsteori och entreprenörskap… Jag har lärt mig av Falköga: Inget är omöjligt och man ska inte lägga hinder för sig själv!   

Andreas Gartzell, partner och styrelseordförande Läs mer, klicka här

Vem är du? 

Optimistisk och analytisk ledare med 10 års erfarenhet av organisationsutveckling, förändringsarbete och chefskap.

Jag har haft förmånen att arbeta i en rad olika ledningsgrupper och företagsledningar inom en bred variation av branscher från privatägda företag till organisationer och myndighetsutövande arbetsgivare.

Jag har ansvarat och drivit många projekt främst inom organisation, service och effektiviseringar med tydligt fokus på att utveckla medarbetare för att åstadkomma goda resultat.

När jag inte arbetar hittar man mig sannolikt på golfbanan.

Hur känner du för att jobba på Falköga? 

Det är ett mycket ärofyllt uppdrag som styrelseordförande och rådgivare jag fått av Falköga. Jag hoppas att min erfarenhet och arbete kommer bidra till att Falköga når sina mål och ambitioner både på kort och lång sikt. Falköga har en mycket stor potential och är ett mycket spännande företag som precis börjat sin resa. Det skall verkligen bli mycket kul och givande att få starta upp vårt arbete tillsammans.

Vad har du för drömmar och ambitioner för ditt fortsatta yrkesliv? 

Att få skapa Sveriges bästa arbetsplats har alltid varit min dröm.

Exempel på samarbetspartners som ingår Falkögas nätverk

Christer Nirland

Christer Nirland

Rådgivare

Christer Nirland har arbetat som auktoriserad revisor och företagsrådgivare i över 50 år. Han arbetar efter sitt eget framtagna koncept som han kallar “Glada Gubben”. Vilket innebär att Christer ser till er helhetssituation. Allt från bolagets lönsamhet till er familjerättsliga situation. Christer Nirland har arbetat som auktoriserad revisor och företagsrådgivare i över 50 år. Han arbetar efter sitt eget framtagna koncept som han kallar “Glada Gubben”. Christer läste om Carl-Magnus Falk i tidningen Privata Affärer och lyfte helt enkelt luren efteråt. Och på den vägen är det. Nu är Carl-Magnus Falk en av Christers adepter.
Håkan Tiger

Håkan Tiger

Skattejurist på Parameter Revision

Håkan är skattejurist sedan 15 år och var med när Parameter startade. Han har även en gedigen domarutbildning. Håkan hjälper till med det mesta inom skatt – allt från skatteverksärenden till komplicerade omstruktureringar och rådgivning vid fastighetsaffärer och företagsöverlåtelser. Med tiden har hans kunder vuxit från små bolag till bolag med stor omsättning och vinst samtidigt som han fått bredda sina tjänster till renodlad affärsjuridik.

Mejla Håkan HÄR

Excel Department

Excel Department

Excelexperter

Lukas Liljas företag som Falköga samarbetar med under utvecklandet av Excelmodeller.se.