Carl-Magnus Falk i Tidningen Balans! 

Artikeln om Carl-Magnus Falk handlar om hans historia som ledde till den företagsresan han är på idag.

Allt från sin uppväxt, försäljningen av Agoy, tankarna kring att driva Falköga och vad som händer härnäst för Carl-Magnus får vi ta del av i denna artikel.

klicka HÄR för att läsa artiklen. 

Agoy-grundaren vill göra kombibyrån Falköga till ”tech-byrå”

I tidningen revisionsvärlden berättar Carl-Magnus Falk att han sagt upp sin auktorisation som revisor och – eftersom Falk var ensam revisor – lämnar Falköga helt revision.

Vi har blivit väldigt inspirerade av arbetet vi gjorde med Agoy. Nu vill vi ta med oss med erfarenheten och bli en tech-byrå. Programutveckling inom ekonomi kommer att vara vår huvudsysselsättning. I dagsläget är det jag som har fokus på programvaruutveckling, men en programmerare är på väg in och på sikt räknar jag med att 85 procent av verksamheten ska vara programvaruutveckling – Carl-Magnus Falk. 

Klicka på länken nedan för att läsa mer. 

https://revisionsvarlden.se/agoy-grundaren-vill-gora-kombibyran-falkoga-till-tech-byra/

I huvudet på en entreprenör med Carl-Magnus Falk!

Nu kan ni lyssna på avsnittet av podcasten ”I huvudet på en entreprenör” där Falkögas grundare Carl-Magnus Falk medverkar! Avsnittet består av konversationer mellan Carl-Magnus Falk och Edit Künstlicher där de diskuterar helheten av att bli och fortsätta vara en...

Fortnox köper Agoy Bokslut & Skatt

Fortnox köper Agoy Bokslut & Skatt  Fortnox köper Agoy Bokslut & Skatt, redovisningsprogrammet som Falköga stolt samarbetat med från dag 1.   Falköga har redan från Agoys start varit delaktiga i programmets arbete och framväxt. Med våra medarbetares kompetens...

Carl-Magnus Falk på Revisionsvärldens Avspark 2022!

Den 13/1 fick Agoy och Carl-Magnus Falk, Falkögas grundare möjligheten att delta på Revisionsvärlden och deras "Avspark 2022".  Agoy riktar ett stort tack till Revisionsvärlden för att Agoy fick delta under eventet och grundaren Carl-Magnus Falk vill även tacka alla...

2017 skapade vår VD Carl-Magnus Falk den så kallade 3:12 Modellen. En rad tidningar skrev om 3:12 Modellen 2017.

3:12 Modellen är en Excelmodell som utifrån företagets finansiella ställning söker upp och ger förslag på möjlig optimal fördelning mellan lön och utdelning för bolagets ägare. 3:12 Modellen kan därmed bidra till att företagaren inte betalar mer skatt än nödvändigt, alltså rätt skatt.

Läs mer, klicka här

Carl-Magnus Falk kom på idén till 3:12 Modellen under sitt arbete som företagsrådgivare. Carl-Magnus ansåg att rådgivning kring 3:12 reglerna ofta skedde slentrianmässigt utan hänsyn till viktiga aspekter för den enskilda entreprenören. Så som exempelvis värdet av allmän pension eller möjligheten att ta ett huslån.  ”Det finns en brist vad gäller förståelsen för vad löner egentligen är värt relativt utdelning. Om du fått rådet ”ta 37 tkr i månaden i lön” så är du långt från ensam, det är nämligen ett ”standardråd” i branschen” säger Carl-Magnus.

Med 3:12 Modellen kan Falköga Företagsrådgivning exempelvis visa hur mycket pensionen är värd. Ni kan pröva modellen dirkekt på 3:12 Modellens hemsida, det är bara att klicka på knappen nedan. Det finns även en avancerad version av 3:12 Modellen. Ni kan efterfråga den genom att mejla kontakt@falkoga.com .

Under 2017 uppmärksammades alltså 3:12 Modellen stort i media på grund av dess egenskaper. 3:12 Modellen stärkte t ex  opinionen mot regeringens försämrade förslag på 3:12 regler genom att visa i kronor och ören hur förslaget slog. Carl-Magnus Falk var aktiv i opinionen mot regeringens förslag och hans kritik mot förslaget lyftes fram av en rad tidningar. Som tur är lades förslaget ner. Ni hittar länkar till artiklarna här nedan.

Tidningen Entreprenör:

”Så slår den höjda entreprenörsskatten mot ditt företag”

Läs artikeln HÄR

Företagande.se:

”Senaste 312-förslaget är obegripligt”

Läs artikeln HÄR,

Tidningen Balans:

”Den goda idén. Gratis rådgivningsmodell”

Läs artikeln HÄR

Bra Affärer:

”Nya 3:12 modellen underlättar för småföretagen”

Läs artikeln HÄR

Privata Affärer:

”Så slår nya 3:12 reglerna”

Företagande.se:

”Nya 3:12 Modellen kan minimera skatt och optimera uttag av lön och utdelning”

Läs artikeln HÄR

Tidningen Entreprenör:

”Höjd entreprenörsskatt inte en Stueplanslagstiftning”

Läs artikeln HÄR