Auktoriserade revisorn Carl-Magnus Falk återlämnar auktorisering och startar ny teknikhub!

Carl-Magnus Falk är ett välkänt namn inom revision, redovisning och ekonomi.

I somras sålde han sitt egenutvecklade program Agoy Bokslut & Skatt till Fortnox för 53 miljoner kronor och nu omvandlar han sin revisionsbyrå Falköga till ett teknikbolag med fokus på att utveckla programvaror inom ekonomi och redovisning. I samband med det återlämnar han sin auktorisation.

 

– Jag anser att det inte är förenligt att vara auktoriserad revisor samtidigt som jag kommer ägna största tiden åt att utveckla programvaror för branschen, säger Carl-Magnus Falk. Därför återlämnar jag auktorisation på egen begäran. Det visar hur otroligt mycket jag tror på Falköga Tech Hub.

Byrån kommer dock att ha kvar ett mindre antal kunder inom redovisning.

– Det är viktigt att ha örat nära marken. Vi vill ha tät kontakt med branschen av två skäl. Det första är att hålla oss ajour. Skulle vi helt lämna redovisning skulle vi ha svårare att identifiera de problem som våra program ska löser. Det andra är att jag personligen brinner för redovisning och rådgivning och verkligen inte skulle klara att lämna den praktiska världen bakom mig, säger Carl-Magnus Falk

 

Falköga Tech Hub AB arbetar redan med flera nya programidéer, men Carl-Magnus Falk vill ännu inte avslöja några detaljer.

– När vi skapade Agoy så fanns det ett verkligt problem som programmet skulle lösa. Alla såg problemet, men det var bara vi som jobbade fram en lösning. Samma sak är det med de nya program vi jobbar med just nu. De löser problem som jag vet att väldigt många i branschen brottas med, säger säger Carl-Magnus Falk hemlighetsfullt.

Namnändringen till Falköga Tech Hub AB har redan gått igenom och företaget söker nu utvecklare. Carl-Magnus Falk gör sin sista dag som auktoriserad revisor i dag, den 31 januari 2023.

 

För mer information, kommentarer eller intervju, kontakta Nellie Oxelmark på telefon 0707892206 eller mejladress nellie.oxelmark@falkoga.com