Carl-Magnus Falk klarade provet för att bli auktoriserad revisor

Falkögas första veckor som nystartad rådgivningsbyrå har verkligen rivstartat. I fredags blev det klart att Carl-Magnus Falk fick godkänt på revisorsinspektionens prov för att bli auktoriserad revisor.

Detta innebär att Carl-Magnus skickar in sin ansökan om att bli auktoriserad revisor idag. Det är som så att man efter avklarat prov måste lämna in en ansökan till revisorsinspektionen där dom stämmer av att den som ansöker inte är i konkurs eller har näringsförbud. Sen tar det 1-2 månader innan auktorisationen blir klar och arbetet som auktoriserad revisor kan börja.

Det är hårda krav för att bli auktoriserad revisor. Först krävs det en examen i ekonomi från Universitetet. Sen krävs det att personen i fråga har arbetat som revisor. Sammanlagt krävs det 8 års teoretisk och praktisk erfarenhet. Fördelningen kan exempelvis vara 4 års studier och 4 års praktiskt revisionsarbete. Efter att 8 års utbildning är klar får man skriva provet för att bil auktoriserad revisor. Provet pågår i två dagar, 6 timmar per dag. I snitt godkänns 60% av tentanderna. Provet omfattar redovisning (både koncernredovisning och IFRS), revision, skatterätt, bolagsrätt samt yrkesetiska regler.

För Falköga innebär detta att revision även blir ett område som Falköga kommer att satsa på framöver, även om redovisning och rådgivning fortsättningsvis kommer vara minst lika viktiga.