Idag hade vår VD Carl-Magnus Falk ett lyckat möte med SEB. Mötet gällde en etablering av en bankkontakt som kan hjälpa våra uppdragsgivare att smidigt byta till SEB från sin nuvarande bank. Det kommer också vara möjligt att ”bara” öppna ett konto i SEB för att ens bolags digitala flöde ska gå så smidigt som möjligt. Patrik Bergevik på SEB var mycket tillmötesgående och vi är övertygade om att detta samarbete kommer falla väl ut.

Rent konkret innebär vår etablering av bankkontakt hos SEB att befintliga och nya uppdragsgivare enklare kommer kunna byta bank. Givetvis har SEB samma formalia att uppfylla som alla banker men givet detta kommer det gå smidigare. Vi ser också mycket positivt på möjligheten att ”endast” öppna ett SEB-konto som bolagets transaktionskonto och ha kvar sin nuvarande bank.

Falköga Redovisning och Rådgivning rekommenderar således SEB framför alla andra banker. Vi har dock själva Handelsbanken (men inte i Falköga Revision då vi har SEB) och den banken är ett okej alternativ. Har man däremot en annan bank så rekommenderar vi starkt att man byter bank till SEB eller åtminstone öppnar ett transaktionskonto där. Helt enkelt därför att SEB är bäst på den digitala kopplingen till Fortnox.