Fortnox köper Agoy Bokslut & Skatt 

Fortnox köper Agoy Bokslut & Skatt, redovisningsprogrammet som Falköga stolt samarbetat med från dag 1.

 
Falköga har redan från Agoys start varit delaktiga i programmets arbete och framväxt. Med våra medarbetares kompetens och erfarenhet har Falköga aktivt bidragit till programmets utvecklingsprocess. Idag är Agoy i full gång med smidiga lösningar för avstämning, bokslut, årsredovisning, skatt, rapport och mycket mer. Nu är det klart att börsbolaget Fortnox köper AgoyIt AB, företaget bakom AgoyFortnox ägde sedan tidigare 32% och genom affären blir AgoyIt AB ett helägt dotterbolag till Fortnox.

 

– Jag är stolt över vad vi har åstadkommit hittills, men resan har bara börjat, säger Agoys grundare Carl-Magnus Falk och fortsätter:

– I och med affären vet jag att Agoy för alltid kommer att leva vidare. Fortnox är den överlägset bästa förvaltaren av Agoy. Själv är jag allt annat än en förvaltare. Jag kommer fortsätta att arbeta med Agoys utveckling som tidigare, tills vi känner att Agoy kan stå starkt på egna ben. Jag har resonerat att ju snabbare Fortnox tar ett helhetsansvar för Agoy, desto bättre ur ett långsiktigt perspektiv. Sedan vill jag heller inte sticka under stolen med att detta också är en bra ekonomisk lösning, säger Carl-Magnus Falk.

 

Carl-Magnus Falk har både grundat och driver Falköga Revision, Redovisning och Företagsrådgivning. Utöver fortsatt arbete med Agoys utveckling och aktivt fokus på byrån, har han flera nya projekt på gång. 

 

– Jag är en enkel kille från Södermalm. Förmodligen är jag Sveriges ovanligaste revisor, med tio år i restaurangbranschen innan jag bytte karriär. Försäljningen av Agoy ger mig och Falköga ekonomin och därigenom helt nya möjligheter att förverkliga alla de idéer jag, hela tiden. Vi jobbar nu med att få igång Falköga PR och en hel del andra projekt är på gång, men jag vill vänta lite innan jag berättar exakt vilka det är, säger Carl-Magnus Falk hemlighetsfullt. Agoy var en framgångssaga, men ännu viktigare är att det var den bästa skola man kan tänka sig. Det vi lärde oss genom resan med Agoy kommer vi att ha enorm nytta av i våra kommande projekt.

Även för Falköga har möjligheten att stå tätt vid Agoys sida kommit med värdefull erfarenhet och utveckling som byrå. Att vara en del av utvecklingsprocessen av ett molnbaserat program är något som för Falköga var nytt men som stämmer väl överens med visionen av vad vi vill vara som byrå. Vi är stora förespråkare av digitalisering och vikten av samarbete är något vi ofta betonar. De båda tror Falköga starkt på som förutsättningar för gynnsamt företagande idag.

 

Falköga är mycket glada över att vara en del av Agoy, precis som Agoy är en del av oss. Det är förväntansfullt som vi på Falköga väntar att se var programmet tar sitt nästa steg. Tack för ett fantastiskt och betydelsefullt samarbete!