Falköga är mycket stolta över att vara en av Stiftelsen MusikBojens företagsvänner. 

”Tack för allt ni gör på Falköga för att vi ska bli bättre. Det är också vår ambition – att det även med redovisning och bokföring ska vara klanderfritt” – Claire Rosvall, grundare och generalsekreterare för MusikBojen 

Välgörenhetsorganisationen MusikBojen erbjuder musikterapi till barn och ungdomar runt om i Sverige som lever med psykiska, fysiska- och sociala svårigheter.  
Musikterapi är en evidensbaserad, resursstärkande behandlingsform.

 

Musik är ett språk som passar många barn och unga som därav möjliggör kommunikation och social samverkan. Forskning visar även att musik har en positiv påverkan på hjärnan, puls, stressnivåer, immunförsvar, välmående och vår förmåga till samarbete.  
Tidsbegränsade projekt på barnsjukhus, hem för vård eller boende (HVB-hem), Barn- och Ungdomspsykiatrin (BUP) och barnhabiliteringar är bara några av de viktiga verksamheter i Sverige som MusikBojen finansierar. De har även vid flera tillfällen hjälpt flyktingar som kommer till Sverige från krigshärjade zoner genom musikterapi, bland de under den senaste tiden även människor från Ukraina. 
MusikBojen grundades 2018 av Claire Rosvall tillsammans med Max Martin bland fler. Sedan starten har stiftelsen nått mer än 900 barn- och unga med över 5500 musikterapisessioner. Arbetet mot visionen att tillgängliggöra musikterapi för alla behövande barn- och ungdomar i Sverige är ständigt i rörelse – Något som de tack vare stark vilja, duktiga/kompetenta medarbetare och passion för sitt ändamål närmar sig varje dag.  
 
”I och med att vi är sponsrade med fantastiskt fina villkor av Falköga kan vi spendera de pengar vi inte lägger här, på verksamheten”, säger Claire Rosvall.
Falköga är mycket glada över att bidra till att möjliggöra MusikBojens betydande och omsorgsfulla ändamål. MusikBojens arbete är avgörande i många barns liv och gör skillnad på lång sikt. Stiftelsen är enligt Falköga mycket värdefull och viktig att ta vara på.   
 
”För mig har det alltid varit en dröm att driva företag och att göra det genom att Falköga kan bidra till välgörandeändamål känns för mig helt fantastiskt. Falköga har sponsrat Musikbojen i 3 år och hjälper organisationen med allt vi kan göra för deras ekonomi. Det är magiskt att arbeta sida till sida med Musikbojen som har visionen att med sin kunskap och drivkraft hjälpa andra människor. Den visionen brinner jag starkt för och vill uppmärksamma”, säger Carl-Magnus Falk.  
Vi på Falköga är mycket stolta över att få vara en del av MusikBojens fantastiska arbete för Sveriges barn- och ungdomar och ser fram emot ett fortsatt samarbete!
För Falkögas grundare Carl-Magnus Falk är detta stöd Falköga ger särskilt viktigt då det är en del av hans syn på ett hållbart företagande. 

 

I filmen här nedan kan ni se Claire Rosvall och Carl-Magnus Falk berätta om Musikbojens verksamhet samt samarbetet med Falköga.