Kennedy Bakircioglu är en legendarisk fotbollsikon från Hammarby IF – känd för sina frisparkar och sin varma, folkliga personlighet. Efter att ha avslutat spelarkarriären 2018 ligger han nu i startgroparna för att öppna en 7-9 skola med fotbollsinriktning. Den ekonomiska föreningen KB Education har bildats, där bland annat Falköga Revisions grundare, auktoriserade revisorn Carl-Magnus Falk, sitter i styrelsen.

Kennedys vision är att ge ungdomar möjlighet att satsa helhjärtat på spelet utan att försumma skolan. Förhoppningen är att skolan, som ska drivas som en ekonomisk förening där överskott ska återinvesteras i verksamheten, ska kunna öppna i Nacka Strand 2021 eller 2022. Än så länge är projektet på idéstadiet och en ansökan kommer snart lämnas in till skolinspektionen. Kennedy Bakircioglu har med vänner och rådgivare arbetat fram ”Kennedystilen”, med värdegrund i empati, respekt och viljan att lära. Laganda är ett nyckelord. Duktiga tränare ska anställas och samarbete med fotbollsakademier nere i Europa planeras. ”Elever är givetvis lika välkomna oavsett vilket lag de spelar för, och det är viktigt med lika mycket pojkar som flickor”, säger Kennedy Bakircioglu, som själv har tänkt att vara anställd hos skolan och arbeta med fotboll och marknadsföring. 

Carl-Magnus Falk bidrar i styrelsearbetet med ekonomiskt kunnande och Falköga Revision är stolt sponsor. ”Det är med stor glädje vi är med på ett hörn att förverkliga den här drömmen. Kennedy har varit en stor inspiration för många, och har massor att bidra med.”

”Det känns bra att Falköga går in och stöttar oss i ett tidigt skede. Känns särskilt bra att ha en så pass modern byrå i ryggen, som brinner för rådgivning och är duktiga på de digitala delarna”, säger Kennedy Bakircioglu om samarbetet med Falköga. 

Min vision om Falköga har hela tiden varit att bli ”mer än ett företag”, säger Carl-Magnus Falk. Se på Kennedy. Han investerar sin egen framgång i ett fantastiskt projekt som kommer till glädje för barn och ungdomar. Som revisor och företagsrådgivare är fokus ofta på att hjälpa människor och företag att nå ekonomisk framgång. Och den ekonomiska aspekten är viktig för att skolprojektet ska bli stabilt och hållbart. Men pengar är inte alltid ett mål, utan kan vara ett medel att nå sina visioner. ”Nu vill jag vara med och förvandla Kennedy Bakircioglus vision till verklighet. Det här blir ett spännande år!”